Direktlänk till inlägg 6 maj 2011
Jag lovade ju att jag skulle skriva in receptet på min egengjorde köttgryta. Jag kom på den medans jag lagade mat, så varför inte dela med sig? Den blev riktigt god!
Ingredienser:
Kött (vilket som, men rekomenderar oxstek)
Morötter
Ett ½ glas vatten
3-4 dl mjölk eller matlagningsgrädde
Ox -och vinfond
Kryddor.
Matfett
1. Jag tog en hel oxstek, som jag delade i skivor och som jag sedan delade i bitar.
2. Ta i rikligt med smör i grytan. Bryn köttet och tillsätt sedan vatten.
3. Krydda med valfria kryddor
4. Låt puttra ett tag, ta sedan i morötterna.
5. Häll i Ox -och vinfond. Så mycket som ni själv tycker.
6. Häll till sist i mjölken.
7. Efter att ni helt i mjölken, så sänk värmen till 3 och låt det stå och sjuda i 3-4 timmar.
8. Grytan kan bli lite tunn och vattning, men det är bara att ta redning (Maizena) och blanda i så att den får den konsitens som ni önskar.
9. När det är ungefär 20 min till servering så sätter ni igång riset.
KLART!
Tjena, Therese här.. haha nej det är det inte. Detta är en liten kapning av hennes blogg. Denna bloggen ska inte användas mera. utan jag hänvisar till www.barbapappafantasten.blogspot.com Där kommer Therese i fortsättningen skriva om sitt...
Det är ca 3 månader kvar tills jag ska stå framför vigselförättaren och säga Ja till min blivande man. Och kan ni tänka er, jag börjar redan bli nervös. Det är många som kommer och sitta där och titta på. Jag som har "scenskräck". Hur ska detta gå? ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|